Hallitus pohjusti työttömien lisäkepityksen


Hallitus on viime viikkojen ajan pohjustanut seuraavaa työttömien  kepittämistä. Sekä pääministeri Sipilä että elinkeinoministeri Lintilä ovat kertoneet kuinka Suomessa on satatuhatta avointa työpaikkaa, joten meillä on kohtaanto ongelma. Valitettavasti nämä luvut ovat täysin vääristeltyjä ja niitä käytetään hyväksi omien tarkoitusperien eli työttömien kyykyttämiseen ja halvan työvoiman saamisen ajamiseen. Suomessa kun ei ole 100000 avointa työpaikkaa kuten voit lukea vaikka tästä.

Samaan aikaan on myös tuotu jatkuvasti julki kuinka työttömyys on laskussa. Ministeri Mykkäsen mukaan vuoden alussa alkaneet haastattelut ovat jopa ylittäneet odotukset. Valitettavasti jälleen kerran lukuja on tulkittu kuinka sattuu ja oikeat luvut näyttävät ihan muuta.

Hallitus ja Sipilä eivät missään luvuissa ota myöskään huomioon kuinka paljon tilastoja tehdessä ihmisiä on erilaisissa koulutuksissa ja työkokeilussa, kuntouttavassa työtoiminnassa tai muussa ilmaisessa työssä. Tärkein huomio, eli piilotyöttömyyden määrän kasvu ohitetaan myös täysin.

Nyt kun pohjustus työpaikkojen lisääntymisestä ja avoimista työpaikoista sekä kohtaanto ongelmasta on tehty, on hallitus valmis ajamaan läpi työttömyystuen aktiivimallia, jossa työttömän on tehtävä töitä tietty määrä kuukaudessa, ettei työttömyystukia leikata. Toki kukaan ei ole vielä kertonut, kuinka se onnistuu, jos työtön ei ole löytänyt tähänkään mennessä töitä? Tämä ei Sipilän mukaan ole leikkaus, vaikka työtön ei yrityksistä huolimatta onnistuisi itseään viikoksi kuukaudessa työllistämään.
Sipilän mukaan tämän työn voi suorittaa kuntouttavassa työtoiminnassa (ilmeisesti vaikka olisi oikeasti täysin työkykyinen) tai työkokeilussa. Eli siis ilmaiseksi ja työttömän statuksella. Tällöin on tietysti selvää, että työttömän lapsella ei ole oikeutta täysipäiväiseen päivähoitoon, joten puolet päivästä työtön työskentelee lapsi mukaan, jos jostain on onnistunut itselleen saamaan.

Voisiko joku taas kertoa Sipilälle totuuksia työttömyydestä ja että niitä vapaamatkustajia on tuolla työttömissä pieni prosentti eikä nämä keinot tepsi todennäköisesti heihin, mutta muille työtä oikeasti etsiville ja haluaville työttömille tämä on täyttä kiusantekoa.

Kommentit

Suositut tekstit