Hallituskriisi suurta poliittista teatteria

Alkaa yhä enemmän näyttää, että koko hallituskriisi oli yhtä suurta teatteria, jossa olivat mukana yhtälailla myös kokoomus ja keskusta. Vaihtoehtoja on mietitty kulisseissa jo ennen perussuomalaisten puoluekokousta ja on haluttu varmistaa, että keskusta saa maakuntauudistuksensa, kokoomus valinnanvapauden ja Soini saa jatkaa ministerinä.

Perussuomalaisten hallituksesta erottaminen arvoihin perustuen oli turhaa hurskastelua Sipilältä ja Orpolta, sillä perussuomalaisista irtaantuneen ryhmän arvot eivät juurikaan eroa Halla-ahon vetämistä perussuomalaisista On melkoista äänestäjän aliarvioimista yrittää puhdistaa nyt irtaantuneen joukon mielipiteitä. Muun muassa Simon Elo on ajanut samaa nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa ja EU eroa. Lea Mäkipään avustajan toimii edelleen erittäin rasististen kirjoitusten takia perussuomalaisista erotettu Terhi Kiemunki. Halla-aholainen linja on näkynyt jo pitkään perussuomalaisissa ja pahimmatkin rasistiset sanomiset on Soini harjannut hyvin pehmeällä harjalla maton alle. Tämä kaikki on kelvannut tähän mennessä myös Sipilälle sekä Orpolle.

Nähtäväksi jää onko myös perussuomaisten jakaantuminen teatteria ja seuraavissa vaaleissa ollaan jälleen yhtenä rintamana. Mikäli uusi vaihtoehto ei hyvin nopeasti perusta omaa puoluetta, niin tämä vaihtoehto alkaa näyttämään jatkuvasti enemmän todennäköiseltä. Nyt päästään kuitenkin tekemään yhtä aikaa sekä hallituspolitiikkaa että kritisoimaan sitä oppositiosta.

Minä en ostaisi näiltä kuva herroilta edes käytettyä autoa, mutta todella monet ovat valmiit ostamaan valtion, jossa hyvinvointi sana on korvattu markkinataloudella. Kovin suurta luottamusta politiikkaan tämä teatteri ei myöskään herätä, eikä kannata ihmetellä, jos kiinnostus politiikkaan ja sen rehellisyyteen laskee edelleen. Nämä vallanhimoiset tekevät sen ihan itse ja liian moni menee vuodesta toiseen samaan lankaan äänestämällä nämä samat sankarit yhä uudestaan päättämään asioistamme vaikka vaihtoehtoja todellakin on muualla kuin populistien puheissa. Luvassa on erittäin kylmää kyytiä myös seuraavat kaksi vuotta heikommassa asemassa oleville ihmisille.
 
Ostaisitko näiltä "rehellisiltä" suomalaisilta herroilta käytetyn auton?
 

Kommentit

Suositut tekstit