Verot ovat hyvästä, paitsi super rikkaan ideologiassa

Juuri kun alkuviikosta saatiin uutisoitua, että suomalaisista 79% maksaa mielellään veronsa hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi, tuodaan Ruotsiin veroja pakoon lähtenyt Superrikas kertomaan YLE a-studioon, että nämä ihmiset ovat väärässä. Superrikkaan mielestää Supercellin kaltaiset omistajat, jotka haluavat maksaa veroja mahdollisimman paljon Suomeen eivät ole hyväksi. Superrikkaan mukaan verot ovat suurin este hyvinvointiyhteiskunnalle ja vain markkinataloudella voidaan pitää hyvinvointia yllä. Itse Superrikas esiintyy lähes laupiaana samarialaisena hyväntekijänä, jonka mukaan rikkaat pitäisivät huolen kaikista köyhimmistä, kuten hänkin lahjoituksineen tekee. Superrikas unohtaa ne köyhien ja keskiluokan välissä olevat ihmiset, joiden pitääkin pärjätä ilman almuja pienellä palkalla, joka ei riitä.

Superrikkaan esiintyminen kyllä hämmentää monessa muussakin kohtaa. Superrikas kritisoi perustuslakia, joka estää hyvät uudistukset hänen näkemyksiensä mukaiseksi. Samalla Superrikas kritisoi lähes kaiken ongelmaksi eri ideologiat, mutta ei näe omissa ajatuksissaan mitään ideologista. Superrikas on varoihinsa perustuen nostanut itsensä jo ideologioiden yläpuolelle, viisaammaksi kuin kukaan muu. Mediakin näyttää kyselevän, niin ei hän voi olla väärässäkään näkemyksissään.

Yritysten yhteiskuntavastuuta Superrikas ei ymmärrä. Superrikkaan mielestä yritykset ovat vastuussa vain osakkeenomistajilleen. Osakkeenomistajat hän nostaakin arvoasteikossa huomattavasti tärkeämmiksi ihmisiksi kuin palkansaajat. Kuinkahan Superrikkaan yritykset vain toimivat ilman työntekijöitä? Osakkeenomistajia harvemmin näkee suuryritysten linjastoilla työhaalareissa.

Entä miten Superrikas sitten rahoittaa yhteiskunnan perustoiminnot, kun veroja ei hänen mielestään tulisi kerätä. Superrikkaalle se on toissijainen asia. Superrikkaalla on vahva usko. Se riittää. Tästä vahvasta uskosta on olemassa Superrikkaalla myös esimerkkejä, kun yritysten erilaiset verohelpotukset toivat lisää työtä, eivätkä mitenkään sataneet sijoittajien ja omistajien taskuihin.

Superrikas on viisas. Ei hän muuten Superrikas olisikaan. Hän on myös saanut elää omien sanojen mukaan rikkaan elämän. Niimpä.

Onneksi en itse ole superrikas niin voin edelleen maksaa hyvillä mielin veroni ja pitää kiinni siitä, että meillä jatkossakin on ilmainen koulutus, terveydenhuolto ja hyvä sosiaaliturva ihmisille, jotka eivät syystä tai toisesta pysy tässä oravanpyörässä mukana.

Kommentit

Suositut tekstit