Kehottaako kansanedustaja Mäenpää (ps) väkivaltaan?

 

Jälleen kerran oikealta laidalta herää haikailu Lapuan liikkeen perään. Tällä kerta Ilmajoen perussuomalainen kansanedustaja Juha Mäenpää kysyy ” Milloin Lapualla starttaa liike? Ymmärrätte mitä tarkoitan?”
Lapuan liikkeen tuntien tämän voi mielestäni tulkita suorana kehoituksena samanmielisille väkivallan käyttöön toisia suomalaisia kohtaan vaikka kuinka tätä yrittäisi kääntää.

Yllykkeenä tälle toiveelle toimii tällä kertaa jälleen saman puolueen Ano Turtiaisen teksti, joka taas sisältää läjän salaliittoteorioita globalisteista ja viranomaisten toiminnasta sekä valheellisia tietoja maahanmuuttajista. Jäi vain puuttumaan tarinat median asioiden piilottelusta.

Ja komppaajia riittää.

Kommenttien mukaan nämä "mäenpäät" kuulemma puolustaa suomalaisia ja saatteeksi annetaan läjä erilaisten valemedioiden raflaavia ”uutisia”.

Näkemys suomalaisten puolustamisesta on siis levittää valheita ja salaliittoteorioita, lietsoa vihaa toisia vastaan ja yllyttämällä käyttämään väkivaltaa toisia kohtaan? Erikoista puolustamista, jos minulta kysytään.

Tähänkin tekstiin ilmestyy varmasti myös puolustelevia puheita, kuinka äärivasemmisto ja antifasistit ne vasta hirveitä onkin ja se se vasta pahempaa väkivaltaa on.
Itse en ole kuitenkaan koskaan nähnyt  minkään muun valtakunnallisen puolueen kuin perussuomalaisen poliitikon lietsovan vihaa toisia kohtaan, unelmoivan väkivaltaisen liikkeen uudelleen syntymisestä ja kehottamisesta käyttämään sitä. Enkä unelmoi väkivallasta erimielisiä kohtaan vaikka olen kuinka eri mieltä.

Minä en ole ikinä pelännyt Etelä-Pohjanmaalla maahanmuuttajia, mutta sitäkin enemmän pelkään täällä Lapuan liikkeen syntysijoilla, milloin ensimmäinen tarpeeksi valheita todeksi ottanut, ottaa nämä kehoitukset väkivallan käytöstä todesta ja lähtee toimimaan.

Nyt pitäisi jo alkaa riittämään tällaiset haikailut. Vihan lietsominen ei ratkaise yhtään mitään.

Kommentit

Suositut tekstit