Missä kökitte jos Provinssi loppuu?


Illka uutisoi tänään että Seinäjoen kaupunginjohtaja käyttää otto-oikeuttaan provinssin  leirinnän järjestämisessä. Kyse on siitä, että provinssi haluaa isomman alueen omalle provinssi-leirinnälleen. Somessa näytti alkavan kiivas keskustelu ja useissa kommenteissa ja avauksissa paheksuttiin sitä, että nyt ollaan viemässä seurojen kökkätyöt ja lapsien harrastaminen on uhattuna.

Ihmisiltä tuntuu unohtuvan, että provinssia ei järjestetä vain siksi, että seurat pääsisivät hyötymään siitä kökkätyönä. Toki on hienoa, että tapahtumasta pääsee nauttimaan useat tahot ja että seurat saavat näin kerättyä rahaa toimintaan. Eikö kuitenkin asiaa pidä katsoa ensin niin, että kaupungin on luotava edellytykset provinssin toiminnalle? Jos Provinssi loppuu niin loppuu ihan kaikki kökkätyö ja varainkeruu sen ympärillä.

Festivaalin järjestäminen nykypäivän Suomessa ei ole enää niin helppoa kuin vuosia sitten. Taloudellisesti plussan puolelle pääsee harvempi. Useimmat tapahtumat ovat tehneet tappiota tai +- nolla tulosta vuosia. Tämän takia festivaalien pitää kehittyä. Provinssi on onnistunut tässä kehittämisessä muun muassa juuri majoituksen osalta. Siksi on perusteltua, että Provinssi saa isomman osan leirintätuotoista. Se on yksi iso osa nykyajan festivaalia. Tämä on yksi edellytys, että Provinssi-festivaalia järjestetään Seinäjoella jatkossakin.

Itselläni isompi huoli tässä kohussa nousee siitä, että Suomessa lapsien harrastaminen on jo niin kallista, että se on näin isosti kiinni tällaisista kökkätöistä. Eikö tähän asiaan tulisi puuttua ennemmin kuin olla huolissaan kökkätöiden riittävyydestä?

Kommentit

Suositut tekstit