Hallituksen teatteri jatkui loppuun asti


Hallitus ja sote ei kaatunut oppositioon vaan hallituksen omaan lehmäkaupoilla syntyneeseen mahdottomuuteensa sekä etenkin Sipilän jääräpäisyyteen yrittää viedä läpi perustuslain vastainen laki. Sote- ja maakuntauudistuksen ongelmista on kerrottu sekä asiantuntijoiden että opposition toimesta koko vaalikausi. Näihin ongelmiin hallitus ei ollut halukas tekemään muutoksia. Sen kertoo jo sekin, että samat lait törmäsivät kolme kertaa tällä kaudelle perustuslakiin.

Sote-uudistus ei kuitenkaan ala alusta ja lääkärillekin pääsee kaikki ihan varmasti vielä huomennakin. Nyt pitää kuitenkin ottaa esiin soten alkuperäiset tavoitteet, unohtaa poliittiset ideologiat sekä valta-asemat ja jatketaan työtä soten ympärillä parlamentaarisesti, jo tehtyä työtä kunnioittaen ja ilman poliittisia lehmänkauppoja.

Sipilän hallituksen eronpyyntö tässä vaiheessa ei tuo mitään uutta tähän hallituskauteen. Se on ollut suurta teatteria ja erouhkauksia on heitelty pitkin kautta. Ero on Sipilältä viimeinen oljenkorsi yrittää parantaa keskustan gallup-syöksyä. Sen näki myös tiedotustilaisuudessa, joka kääntyi loppua kohden lähinnä keskustan vaalipuheeksi.

Sipilän hallitusta ei tule ikävä, mutta suoraselkäistä tämä ei tässä vaiheessa ole, kun kautta olisi enää viisi viikkoa ja läpivietäviä lakejakin olisi vielä ollut. Enemmän tämä vaikuttaa taas kiukuttelevan lapsen toimilta. Toisaalta tulee taas muistaa, että edellinen loppuun asti toimintakykyisenä toiminut hallitus oli Lipposen hallitus toinen vuosina 1999-2003.

Tämä hallitus on ollut erittäin tuhoisa etenkin naisvaltaisille aloille ja pienituloisille. Hallitus on toki ehkä luonut työpaikkoja, mutta edelleen työllisyys- ja työttömyysluvuissa on kikkailun makua, kun katsoo erilaisten tukityöllistettyjen määrää. Hallitus on myös ehkä saanut velkaa taittumaan ja valtion velkaa pienennettyä, mutta kuinka paljon tähän vaikuttaa muun muassa valiton omaisuuden myynti?Kolikon toisella puolella tämän hallituksen aikana lapsiköyhyys on kääntynyt kovaan kasvuun, lähes 40000 ihmistä lisää on köyhyysrajan alapuolelle, koulutukseen on aiheutettu iso lovi leikkauksilla ja useilta työttömiltä on viety uskoa tulevaan leikkaamalla tuloja yrityksistä huolimatta.

Seuraavalla hallituksella on korjattavana kaikki nämä pienituloisiin ja
hyvinvointiyhteiskuntaan kohdistuneet leikkaukset. Siitä syntyvä lasku nousee vielä todennäköisesti todella kovaksi ja kaikkia pienituloisille ihmisille aiheutettuja ongelmia ei valitettavasti korjata edes rahalla.


Kommentit

  1. Elämä on hyvä, jos sinulla on rakkaasi, sanon tämän, koska kun minulla oli ongelmia rakastajani kanssa, en koskaan nähnyt elämää hyvänä asiana, mutta kiitos Temple Of Answerin tohtori Obodon auttamaan minua loitsemaan loitsuani 48 tunnin kuluessa. Mieheni jätti minut toisen naisen jälkeen 7 vuoden avioliiton jälkeen, mutta tohtori Obodo auttoi minua välittämään magian, joka toi hänet minulle 48 tunnin kuluessa. En kerro lisää itsestäni, mutta suosittelen vain niitä, joilla on ongelmia suhteissa tai avioliitossa, ottamaan yhteyttä Dr. Obodoon käyttämällä näitä tietoja;
    (templeofanswer@hotmail.co.uk)
       Whatsapp: + 2348155425481

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit