Lapset ja nuoret ensin

Kaikissa poliittisissa päätöksissä tulisi aina huomioida ensin lapset ja nuoret. Meidän päätöksemme kun koskettaa aina eniten juuri näitä ryhmiä ellei heti ja suoraan, niin vähintään myöhemmin ja välillisesti.

Valitettavasti lapset ja nuoret sivuutetaan päätöksissä silti edelleen liian usein. Yhä enemmän on viime aikoina vaadittu päätösten tueksi myös lapsivaikutusten arviointia, mutta edelleen niitä ei juuri päätöksiä tehdessä huomioida eikä toteuteta.

Nyt kun lapset ja nuoret osoittavat itsekin laajasti huolensa päätöksistä muun muassa ilmastonmuutoksen ja koulutusleikkausten osalta, niin edelleen liian monelle päättäjälle nämä huolet kaikuvat kuuroille korville. Kaikessa tulevia sukupolvia koskevissa päätöksissä jyrää useimmiten suorat taloudelliset intressit.

Nykyinen hallitus on hokenut neljä vuotta mantraa kuinka “talous kasvaa ja työllisyys kohenee”, vaikka on tehty kipeitä päätöksiä. Huomiotta on haluttu jättää, mitä nämä kipeät päätökset ovat tehneet toisaalla. Yhä useampi uutinen kertoo, kuinka työllisyyden ja talouden kohenemisesta huolimatta hallituksen politiikka on lisännyt pienituloisten määrää ja kasvattanut lapsiköyhyydessä eläviä. Uusimman THL:n raportin mukaan hallituskaudella tapahtuneet sosiaaliturvan ja verotuksen muutokset ovat siirtäneet köyhyysrajan alapuolelle lähes 40000 ihmistä lisää. Nämä ovat myös niitä päätöksiä, joista kovinta hintaa maksavat ahdinkoon ajettujen perheiden lapset ja nuoret.

Köyhyys ja ihmisten ahdinko ovat asioita, joista yhteiskunta maksaa tulevaisuudessa isoa hintaa. Vahva veikkaus on, että jokainen nyt heikompaan asemaan ajettu ihminen vaatii yhä enemmän työllisiä paikkaamaan köyhyyden tuomia ongelmia. Nämä ovat niitä välillisiä asioita, joita ei ekonomistien excel-taulukoissa huomioida, kun budjetteja rakennetaan.

Meidän tulee ottaa selkeä pitkäntähtäimen linja poliittisissa päätöksissä. Linja, joka vahvistaa kaikkien lasten ja nuorten hyvinvointia sekä tulevaisuutta. Meidän aikuisten tulee olla myös valmiita luopumaan omista eduistamme lasten ja nuorten hyväksi. Lapset ja nuoret ja heidän tulevaisuutensa huomioimalla teemme vastuullisinta politiikkaa.

Kommentit

  1. Elämä on hyvä, jos sinulla on rakkaasi, sanon tämän, koska kun minulla oli ongelmia rakastajani kanssa, en koskaan nähnyt elämää hyvänä asiana, mutta kiitos Temple Of Answerin tohtori Obodon auttamaan minua loitsemaan loitsuani 48 tunnin kuluessa. Mieheni jätti minut toisen naisen jälkeen 7 vuoden avioliiton jälkeen, mutta tohtori Obodo auttoi minua välittämään magian, joka toi hänet minulle 48 tunnin kuluessa. En kerro lisää itsestäni, mutta suosittelen vain niitä, joilla on ongelmia suhteissa tai avioliitossa, ottamaan yhteyttä Dr. Obodoon käyttämällä näitä tietoja;
    (templeofanswer@hotmail.co.uk)
       Mitä: 2348155425481

    avioero avioliitot 2019

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit