Mitä monikulttuurisuutta perussuomalaiset pelkäävät?


(teksti julkaistu 23.8.2015 Ilkka-lehden mielipidesivulla)

Maahanmuutto ei ole yhdenkään merkittävän Suomen ongelman syy, eikä sillä ole merkittäviä vaikutuksia Suomen kokonaistalouteen. Silti maahanmuuton ja monikulttuurisuuden kritisointia halutaan ainakin perussuomalaisten osalta pitää yllä jatkuvasti. Monikulttuurisuuden vastustamisesta ja siinä samalla vihervasemmistoon päin huutelusta on tehty lähes taiteen laji, mutta edelleen itseäni ihmetyttää, mitä on se monikulttuurisuus jota perussuomalaiset vastustavat?

Vastustuksen piiriin ei ilmeisesti kuulu perheet, joissa toinen vanhemmista on suomalainen,  olkoonkin perheen kulttuuritausta minkälainen tahansa. Eikä perheet, joissa lapsi on adoptoitu ulkomailta. Siihen ei kuulu myöskään sotaa ja sortoa pakoon lähteneet naiset ja lapset eikä hyvin koulutetut työperäiset maahanmuuttajat. Mitä siis jää jäljelle? Ilmeisesti Lähi-idästä ja Afrikasta saapuneet nuoret miehet ja uskonnoista ennen kaikkea islam. Perussuomalaisten pelko suomalaisen kulttuurin tuhoutumisesta ja islamilaisuuden noususta monikulttuurisuuden takia on typerää utopistista pelonlietsontaa, jolla saadaan pelon ja vihan siemen kasvamaan. Jo nyt saa lukea kuinka suomalaisille tummaihoisille lapsille huudellaan rasistisesti.  Oppi lähtee valitettavasti kotoa ja vihanlietsonta tarttuu helposti lapsiin. Kansanedustajia myöten faktat maahanmuuttoon haetaan propaganda sivustoista. Ei ihme, että väärät tiedot leviävät myös kansalaisten keskuudessa. Esimerkiksi suvivirsi-keskustelu saatiin perussuomalaisten puheissa maahanmuuton syyksi, vaikka suvivirrestä taistelivat kantasuomalaiset.

Maahanmuuttajien tekemät rikostilastot kertovat että eristäytyminen ja syrjäytyminen altistaa epätoivoisille teoille. Tämä sama pätee kuitenkin myös kantasuomalaisiin. Ihon väri, kulttuuri tai uskonto ei kuitenkaan ole tae rikoksille kuten valkoihoisuus ja kirkkoon kuuluminenkaan ei estä niitä tekemästä. Uuteen kulttuuriin ja outoon maahan saapuneilla pakolaisilla sopeutuminen on aina haastava ja pitkä prosessi, mutta silti halutaan leikata ennaltaehkäisevästä kotouttamistoiminnasta sekä pakolaisten tuista, jotka ovat samat kuin kantasuomalaisten. Pakolaisia pitäisi ensisijaisesti auttaa heidän kotimaassaan, mutta silti halutaan leikata kehitysyhteistyörahoista. Pakolaisten pitää tehdä heti töitä, vaikka suomalaiset ovat huonoja maahanmuuttajia palkkaamaan. Mitä siis ovat ne keinot, joilla perussuomalaiset haluavat maapallon köyhimpiä sekä sotaa ja sortoa pakoon lähteviä ihmisiä auttaa?

Vai halutaanko maahanmuuttokeskustelulla piilotella todellisia leikkauksia, joita perussuomalaisetkin vaalipuheissaan vastustivat? ” Miljoona suomalaista elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella. Pienituloisuus vaikuttaa koko elämään ja sen valintoihin. Mielivaltaiset leikkaukset on loputtava ja 90-luvun laman virheitä ei tule enää toistaa." Näin julistettiin vaaliohjelmassa, mutta hallituksessa linja on ollut päinvastainen. Osaaminen todella taitaa riittää ainoastaan maahanmuuton kritisoimiseen ja oppositioon päin huuteluun.

Kommentit

Suositut tekstit